Title Image

Villa Wallis

Izuzetna vila s jedinstvenim panoramama

Izvanredna vila sa spektakularnim pogledom i osebujnom arhitektonskom vizijom, inspirirana međunarodnim putovanjima. To je raskid s tradicijom, izgrađen najnovijim građevinskim tehnikama, a da ga ne ometa mnoštvo dostupnih opcija.

Villa Wallis by Renggli Architectes

Alpska planinska kuća s tim šarmom

Tradicionalne alpske planinske kuće su niske građevine, koje čuče na padini planine. Tradicionalni pristup alpskoj gradnji pruža idealnu zaštitu od snijega i hladnog vremena, ali i od intenzivnog sunca tijekom toplijih mjeseci. Niske zgrade s izbočenim krovovima, prozorskim otvorima koji su pragmatično ograničeni na minimalnu potrebnu veličinu, a najčešće građeni od drva, sveprisutnog građevinskog materijala kojeg u alpskim krajevima ima u izobilju.

 

Međutim, alternativni pristupi, koje je omogućila suvremena arhitektura, otvorili su širok raspon novih mogućnosti. Najnoviji građevinski materijali, poput armiranog betona, dobro izoliranih prozorskih sustava i najsuvremenijih izolacijskih materijala, otvaraju arhitektonske mogućnosti koje su se prije samo nekoliko godina činile nezamislivim.

Ove inovativne nove opcije nedvojbeno su inspirirale vlasnika ovog nevjerojatnog doma. Vila predstavlja raskid s tradicijom, no nepretrpan dizajn nije skrenuo mnoštvom dostupnih opcija. Izvanredna vila sa spektakularnim pogledom i osebujnom arhitektonskom vizijom, inspirirana međunarodnim putovanjima. Stanari mogu uživati ​​u spektakularnim alpskim panoramama Wallisa iz gotovo svake sobe u ovoj kući. Kuća se nalazi na kraju slijepe ulice, praktički u prvom redu, okrenuta prema planini. Još jedna planina na sjeveru, u stražnjem dijelu vile, osigurava pogled na planinu od gotovo 360 stupnjeva. Zbog sastava lokalne topografije ovaj pogled se ne može zapriječiti.

 

Minimal windows® klizni prozori i vrata bez okvira, koje je razvio Keller, prikazuju pogled koji oduzima dah na dolinu Rhone i okolne alpske krajolike. Ekspanzivni prozori na istoku, jugu i zapadu mogu se djelomično ili potpuno otvoriti, pretvarajući unutarnji prostor u ekstravagantno vanjsko utočište u ljetnim mjesecima.

300 sunčanih dana godišnje

Slim minimal windows® okviri sadrže fiksne i klizne elemente koji su integrirani u zidove, stropove i podove. Oni su praktički neprimjetni, jedini vidljivi okvir je onaj između fiksnog i kliznog prozora, minimalne širine od 21 mm. Eksterijer se neprimjetno spaja s unutarnjim životnim prostorima, bez izbočenih elemenata.

 

Vlasnik i arhitekt namjeravali su stvoriti dom u suvremenom dizajnu, koji uključuje optimalne standarde održive energije, što je omogućeno najsuvremenijim tehnikama i tehnologijom gradnje. Obilje staklenih fasada ključno je za ostvarenje ovih ambicioznih ciljeva. Minimal windows® sustav je lako mogao ispuniti sve zahtjeve. 300 sunčanih dana u godini, koje zrači kroz velikodušne minimalne prozore®, može se zasjeniti diskretnim venecijanerima, sprječavajući pretjerano zagrijavanje unutrašnjosti.

 

Elegantan interijer, lijepo uređen u visokokvalitetnim materijalima i prirodnim bojama, naglašava osebujnu arhitekturu. Rezultat je slikovit, miran prostor koji stvara savršenu pozadinu za blažen život u kući.

Fotograf

Stephan Offermann

Partner

Datum realizacije

2014

Fotograf

Stephan Offermann

Partner

Datum realizacije

2014

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirajte nas

Ostali projekti