Title Image

Kuća Moat’s Corner

Luksuzna, suvremena kuća smještena u prekrasnim vrtovima

Opis teksta dali su dizajneri.

Moat’s Corner oslanja se na nadahnutu viziju, a istovremeno se zalaže za svoje ustaljeno okruženje. Profinjena do točke spokojne preciznosti, dom je interaktivno utočište u kojem svakodnevni život stupa u interakciju s oštrom energijom lokacije. Višeslojna povijest mjesta započela je s pionirskom obitelji, po kojoj je Moat’s Corner dobio ime.

 

Prilaz obrubljen kvrgavim stablima čempresa povijesni je trag koji otkriva identitet izvornih doseljenika ovog ruralnog posjeda, smještenog u blizini obalnog grada na poluotoku Mornington u Melbourneu. Sljedeći stanar bio je strastveni botaničar, koji je proveo gotovo 70 godina uzgajajući i sakupljajući biljke, što je rezultiralo izvanrednim krajolikom, s golemim asortimanom flore zasađenog na 5 hektara površine od 53 hektara.

Moat’s Corner by Vibe Design Group

Povezivanje s krajolikom

Moat’s Corner House je sve o povezivanju s okolnim krajolikom, bez ugrožavanja funkcionalnosti. Uzdignuti položaj kuće i način na koji je strukturiran čine ga promatračkom galerijom iz koje se odmah dolazi u interakciju s okolnim vrtovima i krajolikom. Opsežne panorame koje su omogućene našim minimalnim prozorima® inspiriraju maksimalnu interakciju. Svi unutarnji prostori dizajnirani su tako da slobodno ulaze u eksterijer, bez podjele između različitih zona, koje se neprimjetno spajaju s izvrsnim vrtom.

Savršena ravnoteža između prirodnog svjetla i materijala

Unutarnji prostori, kao i različiti elementi, svjedoče o iskrenosti materijalnog izričaja, prikazujući izloženu strukturnu formu s minimalnim ornamentikom. Naši prostrani minimalistički klizni dijelovi otkrivaju svjetlošću prožete prostore na svakoj razini. Kada je otvoren, naš minimalni windows® sustav autocesta omogućuje nesmetan pristup, potpuno bez granica. Besprijekoran prijelaz bez praga iz interijera u eksterijere, bez dosadnih prijelaznih elemenata. To stvara osjećaj da ste u vrtu kada ste zapravo u zatvorenom prostoru.

Fotograf

Partner

Datum realizacije

2018

Fotograf

Partner

Datum realizacije

2018

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirajte nas

Ostali projekti