Title Image

minimal windows®

Otvoreni životni koncepti za maksimalno prirodno svjetlo

Naš sustav minimalnih prozora s dvostrukim staklom je praktički bez okvira, aluminijski klizni sustav jednostavan za rukovanje, sa bitno manjim profilom krila u pogledu od samo 21 mm. Veliki klizni paneli od stakla, visine do 4 m, ugrađeni su u gotovo nevidljive profile okvira, omogućujući vam nesmetan pogled. Uzdignite svoj duh pogledom na more koji oduzima dah, svjetlucavim noćnim pejzažima grada ili prirodnim krajolicima i vrtovima.
Privlačenjem vanjskog okoliša u vaš životni prostor, korištenjem materijala svedenih na ono najbitnije, stoji u samoj srži vrhunske suvremene arhitekture! Čiste linije, uravnotežene proporcije, natopljene najvažnijim i ključnim središnjim elementom, prirodnim svjetlom. Bilo da se radi o luksuznoj vili, samostojećoj kući, stanu ili poslovnom kompleksu, nesmetani pogledi s širokim, otvorenim interijerima koji omogućuju maksimalno prirodno svjetlo za osvjetljavanje interijera, vrlo su cijenjeni u aktualnom arhitektonskom dizajnu. Velike staklene fronte koje se neprimjetno prilagođavaju svakom okruženju, u ravnini su s podom i stropom. Klizne jedinice rade s minimalnim otporom, što je omogućeno skrivenim kliznim stazama integriranim u pod, izvedenom tehnologijom koja je usavršavana 15 godina.

Ključne značajke i prednosti

Ultra-tanak dizajn, bezbroj konfiguracija

 

Gotovo nevidljive prednje strane aluminijskih profila naglašavaju minimalistički dizajn Keller minimal windows®. Neograničene konfiguracije sustava i mogućnosti dizajna nude optimalnu praktičnu fleksibilnost, tako da možete odabrati brojne opcije. Unutarnji i vanjski kutovi od stakla do stakla, otvoreni kutovi, zakretni elementi i zidni ulazi (džepovi u zidu) koji skrivaju klizne elemente. Birajte između široke palete boja, s izborom teksturiranih površina, od mat, preko poliranih, do lakiranih bojom po izboru.

Ogromne otvorene i nezatrpane staklene površine

Profil okvira je minimiziran kako bi se omogućila besprijekorna integracija u podove, stropove i zidove. Vanjski okviri gotovo su u potpunosti integrirani u zidove, tako da velike staklene dimenzije stvaraju široke, otvorene stambene prostore. Maksimalna prirodna svjetlost unosi u vaš interijer, stvarajući miran, uzvišen ugođaj. Pojedina krila mogu biti visoka i do 4 m, ukupne težine do 500 kg. Takve karakteristike omogućavaju nam kreiranje iznimnih velikih otvorenih interijera, sa kliznim elemantima instaliranim na 1, 2, 3 ili 4 staze. Ponosni smo što možemo ispuniti najekstremnije i najambicioznije arhitektonske projekte.

Izuzetan učinak na svakom projektu

 

Odabir Keller minimal windows® staklenih pročelja znači odabrati najbolju moguću kvalitetu. Izolacijske vrijednosti našeg sustava su izvrsne. Održavaju unutarnju temperaturu, osiguravajući optimalne uvjete tijekom cijele godine. Poliamidne šipke integrirane u vanjski okvir, jamče toplinsko odvajanje, što smanjuje potrošnju energije, smanjujući troškove. U vrućim klimama, hladan klimatizirani zrak ostaje unutra. Prodor topline se lako može spriječiti izborom stakla sa specijalnim folijama koje smanjuju negativni utjecaj sunčeve svjetlosti na unutarnji prostor i integracijom sjenila.

Besprijekoran prijelaz interijera na eksterijer

Jedva uočljivi vanjski okviri, neprimjetno integrirani u pod preko prilagođene klizne staze, osiguravaju glatke, nesmetane prijelaze. Staze i valjci visokih performansi od nehrđajućeg čelika jamče fluidnu manualnu funkcionalnost, operativnu sigurnost i vrhunsku izdržljivost. Prijelaz iz interijera u eksterijer je jednostavan i besprijekoran.

Pokretanje krila bez napora

Naši posebno razvijeni sustavi zaključavanja i automatizacije pokreta, proizvodi su visokih performansi. Funkcionalna praktičnost, vrhunska sigurnost i izvrsna izdržljivost zadovoljavaju iznimno visoke standarde. Snažni elektromotori, s vučnom silom do 2.400 kg, pomiču klizne dijelove bez napora i tiho. Kako bi se osigurala praktičnost rada, mogu se odabrati različiti načini i funkcije, kao što su zidno tipkalo, daljinsko upravljanje, potpuno automatski rad i rad putem laserskog senzora.

Tehničke specifikacije

Širina prednje strane profila
21 mm
Maksimalna visina krila
4 m
Maksimalna širina krila
3m
Koeficijent toplinskog prijenosa
Uw ≥ 1,1 W/(m²K)
Maksimalna klizna površina krila
do 8,5 m²
Maksimalna površina fiksnog elementa
do 18 m²
Maksimalna težina krila
500 kg
Ukupna debljina izolacijskog stakla
26 do 34 mm
Automatizirano klizno krilo
da, do 2.400 kg
Nesmetan pristup
DIN 18040-1, DIN 18040-2
Propusnost zraka
Klasa 4 prema EN 12207
Otpornost na kišu
Klasa 7A prema EN 12208
Otpor opterećenju vjetrom
Klasa C4/B5 prema EN 12210
Zvučna izolacija
Do 39 dB prema ISO 717-1
Zaštita od provale
Do WK2 (RC2) prema EN 1627

Kompatibilni sustavi

Postavljen u ravnini s podovima
Cijeli obod vanjskog okvira može se ugraditi u zidove, stropove i podove.
minimal windows® freeway
Klizne staze u ravnini sa podom omogućuju nesmetan prolaz, pristup bez pragova i granica.
Klizanje u zid
Vaši minimal windows® klizni elementi potpuno nestaju u zidnim džepovima.
Klizna staza i kolica od nehrđajućeg čelika
Naša klizna staza i kolica od nehrđajućeg čelika jamče jednostavnost rada i performanse bez održavanja
Odvodnja
Bez obzira koja se varijanta sustava primjenjuje, odvodnja je optimalno prilagođena, jamči pouzdano otjecanje vode.
Sigurnost
Naša ponuda sustava zaključavanja s više točaka je odobrena u skladu s klasom protuprovalne zaštite RC 2.

Integrirane opcije dodatne opreme

Motorizacija
Automatizirano upravljanje kliznim krilima bez napora putem elektromotora, pritiskom na gumb ili infracrvenog detektora.
Visokokvalitetni profili s prilagođenim ostakljenjem
Bilo da ste se odlučili za jednostruko, ili pak dvostruko ili trostruko izolirano staklo, naši minimalistički aluminijski okviri mogu prihvatiti bilo koju vrstu stakla.
Staklene sigurnosne ograde
Staklene ograde Keller minimal windows® guardline odlikuju se iznimnom kvalitetom i sigurnosnim karakteristikama.
Mreže protiv insekata
Integrirane, prilagođene mreže protiv insekata za jednostavnu, dugoročnu zaštitu od neželjenih gostiju.

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!
KONTAKTIRAJTE NAS

Ostali proizvodi

Zaobljeni stakleni elementi po mjeri. Pustite mašti da poleti i stvorite jedinstveni dom svojih snova.

Keller minimal windows® highline rješenja kombiniraju fiksne fasadne elemente, ultra tanke aluminijske profile na jednoj stazi za ogromne površine samo od stakla.

Unesite jedinstven, nadahnut izgled i dojam svom domu. Odjednom, otvaranje vrata postaje izraz stila.

Otkrijte naša rješenja s trostrukim ostakljenjem za primjenu u niskoenergetskim i pasivnim kućama, potpuno u skladu s važećim propisima.