Title Image

Silver Linings

Suvremena vila od betona i stakla

Jednobojna paleta materijala koja se sastoji samo od sivih i srebrnih ploča za oblaganje. Kontrolirani minimalizam koji je iskren, sirov i robustan. Prirodno okruženje oplemenjuje ovaj dom puhajućim australskim morskim povjetarcem i obiljem prirodnog svjetla, jer minimalni prozori® pomažu u stvaranju smislenih veza između ljudi i planeta.

Srebrne obloge Rachcoffa Velle

Australski morski povjetarac

Smješten u dinama Bayside Melbournea, smješten između trave, pijeska i naplavine, ova nevjerojatno složena moderna kuća izgrađena je na čvrstom bloku. Konstrukcija se proteže od granice do granice.

 

Izazovna kuća u betonskom stilu nastajala je pet godina. Izvorni koncept diktirao je korištenje ograničenog broja sirovina, prioritet je davao ručno izrađeni dizajn, dok je ostao vjeran minimalističkim principima dizajna.

Preplavljena prirodnim svjetlom

Tony Vella, direktor Rachcoff Vella Architecture: "Minimalistička arhitektura i interijeri zamišljeni su kako bi osigurali dosljednost i mir za obiteljski život, dok su maksimizirali pogled, pozivajući pogled na zaljev u prostor."

S južne strane, središnje dvorište okrenuto prema sjeveru poziva sunčevu svjetlost u svoju jezgru. Načela pasivnog dizajna i intuitivna tehnologija prožimaju sve aspekte doma, maksimizirajući poprečno prozračivanje kroz klizne prozore bez otpora. Gotovo neprimjetni aluminijski okviri iz našeg asortimana minimal windows® omogućuju međudjelovanje svjetlosnih i materijalnih elemenata na svakoj razini i životnom prostoru. Tijekom dana i tijekom godišnjih doba, ova izmjena svjetla potiče dom da se transformira i reagira u skladu s tim, stvarajući osebujna raspoloženja i različite razine intimnosti. Silver Linings osvojio je nekoliko zasluženih nagrada za dizajn, bio je dugo uvršten na Dezeen Awards i predstavljen u Dwell i The Local Project 2020. Ova izvrsna konstrukcija je ekološki održiva, zahvaljujući integriranim sustavima. Suprostavlja suprotstavljene koncepte čvrstoće i robusnosti s osjetljivom otvorenošću i lakoćom. Rachcoff Vella Architects uspješno su oživjeli svoju jasnu, fokusiranu viziju, ostajući vjerni svojoj predanosti stvaranju kohezivnog koncepta, koji služi svojoj svrsi kao siguran i zaštićen obiteljski dom.

Arhitekt

Fotograf

Partner

Datum realizacije

2019

Arhitekt

Fotograf

Partner

Datum realizacije

2019

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirajte nas

Ostali projekti