Title Image

Villa Cortaillod

Smještena na jezeru Lac de Neuchâtel, ovu obiteljsku kuću projektirao je arhitektonski ured Andrea Pelati s volumenom zgrade od 1090 m³ i korisnom površinom od 208 m². Smještena ispod vrta susjedne zgrade, unutrašnjost nove zgrade pruža pogled na impresivan krajolik.

Lac de Neuchâtel, Švicarska

Gotovo prirodna dalekovidnost

Nova kuća nalazi se na pola puta između sela i vinograda Cortaillod. Čini se da raste iz zemlje ispod vrta zgrade iz 1950-ih. Novogradnja se jedva primjećuje s ceste. Dizajn se stapa s okolinom, ali svoju prisutnost označava stepenicama postavljenim u krov i budi znatiželju promatrača. U unutrašnjosti se protočna soba vodi od ulaznog hodnika kroz kuću. Prolaz u spavaće sobe je neupadljiv, dok stepenice koje se spuštaju u dnevni boravak izgledaju prostrane i privlačne. Iz dnevnog dijela se pruža pogled na vinograd, krovove stare jezgre sela, te panoramu jezera i planine u pozadini. Put se nastavlja oko središnjeg kamina i niz stepenice do intimnije, polupodzemne sobe koja se nalazi neposredno uz vinograd i služi i kao soba za goste i kao ured.

Vitki prozorski otvori

Iznad svega, moderna je arhitektura svedena na osnovne stvari. Želju za dizajnom i ekskluzivnošću ispunjavaju vrhunski klizni i fiksni minimalni prozori®. Profili okvira su smanjeni na minimum i mogu se u potpunosti integrirati u pod, zidove i strop.

Fotograf

Stephan Offermann

Partner

Datum realizacije

2016

Fotograf

Stephan Offermann

Partner

Datum realizacije

2016

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirajte nas

Ostali projekti