Title Image

Villa Glasscube

Otvoreno prizemlje

Ova jedinstvena obiteljska idila, koju karakterizira prepoznatljiva struktura i izbor materijala, izgrađena je u blizini belgijske obale, u blizini francuske granice. Odabrano mjesto bilo je okruženje nalik dinama u kojem se u početku čini da je vila prepuštena sama sebi i napuštena. Samo brojna stabla i grmlje stvaraju intimni okvir koji uspostavlja sklad s prirodom.
Poseban izazov za arhitekta bio je stvoriti životni prostor bez prepreka unatoč znatnom nagibu. Između prednje i stražnje strane zgrade postoji visinska razlika od oko dva metra. Iz ove poteškoće nastalo je estetsko umjetničko djelo. Plutajući dnevni boravak uključujući prostranu terasu na južnoj strani naglašava jedinstvenost nekretnine i izražava ekskluzivnost i zrelost cjelovitog koncepta. Villa GlassCube održava ravnotežu zahvaljujući podrumu.

Belgijska obala

Minimalistički dizajn

Rubovi bungalova bili su montažni; tekući beton je izliven na licu mjesta. Na taj način stvoren je strukturni okvir apstraktne snage koji zrači toplinom i udobnošću. Ulazna vrata i garaža izrađeni su od održivog drva i krase dio fasade sa stražnje strane okrenute prema sjeveru. Krovni otvor od lijevanog betona nudi privatnost i daje zgradi moderan, samostalan izgled.

Kuća puna staklenih površina

Sjeverna i južna strana posjeda projektirane su kao staklene fasade koje se protežu cijelom dužinom zgrade. Vitki minimalni prozori® prozori i vrata čine prekrasan kontrast primarnoj betonskoj građevinskoj strukturi. Velike staklene fasade omogućuju fantastičan pogled bez prepreka na krajolik dina i osvjetljavaju sobe ugodnim jakim svjetlom. Nekretnini daju vrlo ekskluzivan dizajn koji zrači elegancijom i senzacijom.

Prozor pored prozora

Arhitektima je bilo važno spojiti funkcionalnost s logistikom i estetikom. Dimenzioniranje i raspored prostorija planirano je do najsitnijih detalja kako bi se omogućilo da se u obiteljskom životu uživa na najbolji mogući način. I glavni ulaz i dječje spavaće sobe nalaze se na sjevernoj strani. Kuhinja i dnevni boravak, kao i roditeljska spavaća soba i kupaonica imaju koristi od nesmetanog pogleda na jug, a također su proširene bez pragova prostranim dvorištem s minimalnim prozorima® kliznim elementima. Atmosferski prizemni dizajn eksterijera omogućuje neograničen panoramski pogled na krajolik divljih dina.

Jasna arhitektura

Vila se idealno uklapa u lokalni mir i tišinu okoliša te uspijeva po principu “manje je više”. Koncentrirana na svoju funkciju, zgrada se usredotočuje na bitne stvari i predstavlja jasnu i apstraktnu arhitekturu. Mirna lokacija i jedinstven dizajn modernog, a opet prirodnog posjeda čine očaravajući sklad.

Fotograf

Partner

Datum realizacije

2015

Lokacija

Belgija

Datum realizacije

2015

Lokacija

Belgija

Trebate projektni savjet?

Želite li razgovarati o određenom projektu ili želite više informacija o Keller minimal windows®? Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirajte nas

Ostali projekti